Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Heeft u een rijbewijs nodig?
Voor het rijden in een Tuktuk heeft de bestuurder een rijbewijs nodig en dient minimaal 24 jaar te zijn.

Hoeveel personen kan een Tuktuk vervoeren?
In een Tuktuk is plaats voor 3 personen. Een persoon bestuurt de Tuktuk, terwijl de 2e en 3e persoon de route doorgeven volgens de beschrijving.

Waar moet ik rijden?
De Tuktuk gaat niet harder dan 45 km/uur. Hierdoor valt hij volgens de wet onder de scootervoertuigen. Een Tuktuk rijdt op de weg.

Kan de Tuktuk omslaan?
Elk voertuig kan in principe omvallen of omslaan. Door het zeer lage zwaartepunt en de grote spoorbreedte is de Tuktuk een stabiel voertuig. Iedereen die omslaat en daardoor schade aan het voertuig toebrengt is hiervoor zelf verantwoordelijk en moet deze schade zelf vergoeden.

Wat is de maximumsnelheid van een Tuktuk?
De Tuktuk heeft een maximumsnelheid van 45 km/uur en moet zich volgens de wet aan de regels van een scooter houden.

Heeft de Tuktuk een kofferruimte?
De Tuktuk bezit geen kofferruimte, maar u kunt de benodigde spullen achterin de Tuk Tuk wel waterdicht opbergen.

Bent u verzekerd?
De Tuktuk is tijdens de tocht WA-verzekerd. Schade aan de Tuktuk komen in geval van schade voor uw eigen rekening en vallen dus onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed.

Moet ik zelf tanken?
De Tuktuk bevat een 10 liter brandstoftank. Dit is voldoende om circa 200 km te rijden. Wanneer u terugkeert, wordt de tank bijgevuld.

Is het mogelijk vooraf of na afloop te dineren ?
De Heere van Meijel selecteerde speciale lunch en diner arrangementen om u te kunnen verwennen.

Is het ook mogelijk om een Tuk Tuk vanaf een andere locatie te laten rijden?
Dit is helaas niet mogelijk. De verzekering verbiedt dergelijke constructies.

Kan ik ook met meer dan 27 personen terecht?

Ben je met meer dan 27 personen bieden wij ook diverse mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn in de vorm van de combinatie-arrangementen. Neem contact met ons op voor de exacte mogelijkheden.

Zijn er ook kortere tochten beschikbaar?

Vindt u een drie uur durende tocht te lang of laat het budget dit wellicht niet toe, dan bieden wij de mogelijkheid voor een verkorte tuk tuk tocht door de Peel. Zie hiervoor de pagina 'Tochten'.


Zijn er in de nabijheid ook overnachtingsmogelijkheden?

Meijel en omgeving bieden een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. van groepsaccommodaties tot hotel, van camping tot bed & breakfast. De regio heeft het allemaal. Indien gewenst geven wij u graag enkele suggesties.
Onvernachting mogelijkheden in Meijel:
*Het Peelhuis - luxe vakantieverblijf - www.hetpeelhuis.nl
*D'n Burgem├ęster - appartementen - www.burgemester.nl
*Oranje Hotel Meijel - hotel - www.oranjehotelmeijel.nl

Is het mogelijk een eigen route te rijden?

Het is helaas niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met een vaste route te werken, kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden. in geval van een mogelijke storing, kunnen wij altijd een gepaste en snelle oplossing garanderen. Uiteraard hebben wij de mooiste route voor u uitgezet.


Op welke manieren kan ik de borg voldoen?

De borg kan op de volgende wijze worden voldaan:

- contant, waarbij u het geld na afloop weer contant terug krijg
- per pin, waarbij u het geld na afloop contant terug krijgt
- per pin, waarbij wij het geld na afloop overmaken naar een door u aangegeven rekening.


Is er een kledingadvies?
Houdt ten alle tijden rekening met het weer. Een fleecevest/jas zijn zelden overbodige luxe. Hoewel wij voor het najaar ook dekentjes meegeven in de tuk tuks, adviseren wij deze tijd van het jaar ook handschoenen en sjaal. Geef het kledingadvies ook door aan alle deelnemers.


Kunnen kleine kinderen mee in een Tuktuk?
Kinderen onder de 4 jaar moeten volgens de wegenverkeerswet in een goedgekeurde kinderstoel of op een zittingsverhoger plaatsnemen. Deze kinderstoel of verhoger dient u zelf mee te brengen. Deze zullen we samen met u vastsnoeren in de driepuntsgordel van de Tuktuk.

Ik ben met 6 personen, maar wil graag met 3 Tuk Tuks op pad?
Bij alle tochten, arrangementen vermelden we de prijs per persoon. Deze prijs is gebaseerd op een zo effectief mogelijke bezetting per Tuk Tuk:

Wanneer u met 6 personen bent, gaat u normaliter op pad met 2 Tuk Tuks. Wenst u echter een 3e Tuk Tuk, dan bedragen de meerkosten hiervoor 55,00 euro voor deze extra Tuk Tuk.